Η Χρυσή Αυγή παίζει στα δελτία ειδήσεων, ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες μένει στα αζήτητα

ερτ-4Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες με αποδέκτη τη διοίκηση της ΕΡΤ για τη μη έναρξη των απαραίτητων εργασιών που απαιτούνται για το μοντάρισμα και ακολούθως τον προγραμματισμό και τη μετάδοση του υλικού που αναφέρεται στο προσφυγικό ταξίδι που έκαναν αρκετοί κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου στην περίοδο της κατοχής με προορισμούς της Τουρκία, την Κύπρο, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Ήδη μαζικοί φορείς έχουν στείλει και πρωτοκολλήσει σχετικές επιστολές, που έχει παρουσιάσει και η Ικαριακή Ραδιοφωνία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες και σε άλλους φορείς, ενώ μαθαίνουμε ότι το θέμα προσέλκυσε το ενδιαφέρον και πολιτικών φορέων.

Η όξυνση του προσφυγικού στο Β. Αιγαίο τα τελευταία χρόνια και η προσπάθεια αξιοποίησής του από ακραίους κύκλους, δικαίως δημιούργησε ερωτηματικά σε όσους κάτοικους και φορείς βοήθησαν στην παραγωγή αυτού του υλικού για τη μη αξιοποίησή του από την ΕΡΤ (μπήκαμε στον 29ο μήνα από τότε που παραδόθηκε) παρά τις οχλήσεις με πρωτοκολλημένες επιστολές του συντονιστή της έρευνας και την αναγνώριση ότι έχει δίκιο στο αίτημά του, από όλους τους κατά καιρούς διοικούντες της ΕΡΤ.

Η διάσωση και εξάπλωση της ιστορικής μνήμης από εκείνη την περίοδο, ρίχνει φως και σε αρκετές πτυχές της σύγχρονης περιόδου. Πάντως στους ακρίτες του Αιγαίου που ήδη έχουν στείλει επιστολές, δεν απάντησε μέχρι στιγμής κανένας από την ΕΡΤ και το γεγονός αυτό δεν έχει μείνει ασχολίαστο.

Υπενθυμίζουμε τις σχετικές αναρτήσεις: Η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων για το «παγωμένο» ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ

Διαμαρτυρία από την Εταιρεία Ικαριακών Μελετών προς την ΕΡΤ

Η δεύτερη και εμπλουτισμένη έκδοση των Αιγαιοπελαγιτών Προσφύγων στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η 28μηνη ταλαιπωρία του προσφυγικού ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ

Ομάδα Μελέτης Σύγχρονης Ιστορίας νομού Βοιωτίας – Να προχωρήσει η ΕΡΤ το ντοκιμαντέρ για τους Αιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες στο Β’ ΠΠ


Διαμαρτυρία από τον Κύκλο Πολιτισμού και Τέχνης (ΚΥ.ΠΟ.ΤΕ.) προς την ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *