Διευκρινίσεις από την ΕΣΗΕΑ για τους ανέργους και ένα ακόμη ερώτημα

εσηεαTα άνεργα και εν επισχέσει μέλη ψηφίζουν κανονικά στις αρχαιρεσίες της 11ης & 12ης Μαρτίου, διευκρινίζει με ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν και την καταγγελία της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή. Στην ανακοίνωση της η Ένωση δηλώνει πως οι άνεργοι δημοσιογράφοι και όσοι βρίσκονται σε επίσχεση θα ψηφίσουν κανονικά καθώς το Ταμείο Αλληλοβοήθειας θα προσφέρει 5 ευρώ για τον καθένα.

Αναγκαία η διευκρίνιση ότι δεν υπάρχει πρόσκομμα για να ψηφίσουν οι άνεργοι δημοσιογράφοι, ένα ερώτημα ωστόσο παραμένει. Τα υπόλοιπα 5 ευρώ που απομένουν για να θεωρούνται “ταμιακώς εντάξει” τα μέλη, θα τα βάλει κάποιος ή θα θεωρηθούν χρέος προς την ΕΣΗΕΑ; Γιατί στην πρώτη ανακοίνωση της Εφορευτικής με bold γράμματα σημειωνόταν: ” Ψηφίζουν μόνο τα τακτικά μέλη, που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.Όσα μέλη για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι ταμειακώς εντάξει, έπειτα από απόφαση του Δ.Σ., θα καταβάλουν ποσό τουλάχιστον 10 ευρώ (ως προκαταβολή) για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Για τα άνεργα και τα εν επισχέσει μέλη της ΕΣΗΕΑ, θα καταβληθεί από τον Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας της Ένωσης ποσό 5 ευρώ.Τα μέλη της ΕΣΗΕΑ, βουλευτές ή δήμαρχοι αποκτούν την ιδιότητα του ταμειακώς εντάξει με την εφάπαξ εξόφληση ολόκληρου του ποσού που οφείλουν από συνδρομή στην ΕΣΗΕΑ με βάση τις αποδοχές τους από την τελευταία τους δημοσιογραφική εργασία, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες”.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως διευκρινίζει, ότι όπως και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, έτσι και στις αρχαιρεσίες της 11ης και 12ης Μαρτίου 2015 για την ανάδειξη των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ στο Δ.Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ, τα άνεργα και τα εν επισχέσει μέλη της ΕΣΗΕΑ θα ψηφίσουν κανονικά.

Το Δ.Σ. στη συνεδρίασή του υπ. αρ. 89/3-3-2015 αποφάσισε για τα άνεργα και τα εν επισχέσει μέλη να καταβληθεί από τον Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας της ΕΣΗΕΑ ποσό πέντε (5) ευρώ για κάθε άνεργο ή εν επισχέσει μέλος προκειμένου να είναι και αυτοί οι συνάδελφοι ταμειακώς εντάξει. Τα παραπάνω περιγράφονται αναλυτικά στην ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής της Παρασκευής, 6 Μαρτίου 2015.
Επομένως, η ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης, η οποία απεστάλη στους συναδέλφους και προκάλεσε σύγχυση δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *