Μειώνουν το ωράριο(στα χαρτιά) για να μην αυξήσουν τον κατώτατο μισθό

μισθός-ωράριοΜέσα στα κόλπα η ιδιοκτησία του “Ελεύθερου Τύπου”. Το νέο της εύρημα είναι η μείωση ωραρίου στις 6 ώρες, στα χαρτιά βέβαια, για να μην αυξήσει τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ στους δημοσιογράφους. Δεν θέλει να εφαρμόσει το νέο νόμο και έτσι ζητά για μια ακόμη φορά την υπογραφή και τη “συναίνεση” των δημοσιογράφων σε νέες ατομικές συμβάσεις που προβλέπουν 6ωρη εργασία!

Ωράριο που φυσικά δεν νοείται και δεν υπάρχει στα ΜΜΕ πουθενά. Το γεγονός καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ που προσφεύγει στο υπουργείο Εργασίας ζητώντας 3μερή συνάντηση με την εργοδοσία. Όπως δηλώνει: “Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «SABD Α.Ε» και δ.τ. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», που εδρεύει στο Νέο Ηράκλειο, οδός Αγίας Λαύρας 2 & Σαρανταπόρου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, και εκδίδει την εφημερίδα  ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και την ιστοσελίδα “ www.eleftherostypos.gr”, επέβαλε σε εργαζόμενους δημοσιογράφους την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων με αμοιβή στο ποσό των 586,00 ευρώ μειώνοντας τις ώρες εργασίας σε 6.

Επειδή η συμπεριφορά της εργοδότριας εταιρείας είναι κατάφωρα αντεργατική και καταχρηστική απέναντι στους συναδέλφους μέλη μας, ζητούμε να ορίσετε τριμερή συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του σωματείου μας, των εκπροσώπων της εταιρείας και δική σας, ώστε να υπάρξει άμεση ενημέρωση επί του θέματος.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *