Ο Μητσοτάκης, ο Γεωργιάδης και η «ταυτότητα» ΝΑΤΟ και ΕΕ

Από τη στήλη Πισω απο τις καμερες, στο ΠΡΙΝ της Κυριακής

Ο Μητσοτάκης, ο Γεωργιάδης και η «ταυτότητα» ΝΑΤΟ και ΕΕ

Της Μ. Παπαχριστούδη

Μετά τις «ψευδείς ειδήσεις» – fake news, οι δημοσιογράφοι γράφουν και για τις «εξαφανισμένες ειδήσεις» – missing news! Ποτέ δεν είναι αργά για τον κλάδο να παραδεχθεί πως στα ΜΜΕ υπάρχει χρόνια τώρα η φάμπρικα της απόκρυψης γεγονότων τα οποία δεν συμφέρουν τα αφεντικά, τους φίλους τους και τα ποικιλώνυμα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Μόνο που για μια ακόμη φορά η παραδοχή επικαλύπτεται επίσης από την εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων, με αποτέλεσμα να χάνεται και η ειλικρίνειά της.

Ας έρθουμε, όμως, στο ίδιο το συμβάν που δίνει την αφορμή γι’ αυτό το σχόλιο:

Στο γεγονός ότι συγκεκριμένα Μέσα που ταυτίζουν την εκδοτική-πολιτική γραμμή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ πέταξαν την είδηση της καταδίκης του Νίκου Γεωργιάδη στο καλάθι των αχρήστων. Κάτι το σοκαριστικό εξαιτίας της βαρύτητας της πράξης, μιας και «το (κάποτε) δεξί χέρι του Κ. Μητσοτάκη» καταδικάστηκε για συμμετοχή σε κύκλωμα πορνείας και ασέλγεια σε ανήλικα. Όπως σοκαριστική είναι και η ανόητη μαϊμουδιά του ΣΚΑΙ να αντικαταστήσει το πρωτοσέλιδο της μόνης δεξιάς εφημερίδας –της Δημοκρατίας– που ασχολήθηκε με το γεγονός, με πρωτοσέλιδο προηγούμενης χρονιάς! Το ζήτημα, ωστόσο, δεν είναι ο «συμψηφισμός» με τα όσα διέδιδαν πρόσφατα τα ίδια Μέσα για τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη — μια προπαγανδιστική επιλογή που έγινε αμέσως από πλειάδα δημοσιογράφων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση. Ούτε είναι μόνο ότι το πολιτικό κόμμα των «αρίστων» του νεοφιλελευθερισμού και της κυρίαρχης ακροδεξιάς ιδεολογίας του «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» είναι υποκριτικό και αποκρουστικό. Το μείζον ζήτημα στην υπόθεση είναι ότι ο «φίλος» του αρχηγού της ΝΔ συνελήφθη στη Μολδαβία, ενώ εκπροσωπούσε τους κορυφαίους θεσμούς του συστήματος, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά και ότι ακριβώς αυτή του την ιδιότητα χρησιμοποίησε αφενός για να αφεθεί ελεύθερος και αφετέρου για να δικαστεί στην Ελλάδα για πλημμέλημα…

Με αφετηρία αυτό το γεγονός η δημοσιογραφία θα μπορούσε να στήσει και να βγάλει αποκαλυπτικές έρευνες. Δεν το έπραξε γιατί και πάλι εξυπηρετεί κάποια πολιτικά συμφέροντα, άρα της αρκεί μόνο να… κράζει.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *