Η ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει τον εκφοβισμό, ΕΣΗΕΑ- ΕΣΗΕΜΘ κρύβονται!

εσπητKATAΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, δηλώνει η ΕΣΠΗΤ η οποία είναι η μόνη ένωση συντακτών που με πρόταση της παράταξης Αριστερή πρωτοβουλία ανατροπής, καταδίκασε την απόπειρα εκφοβισμού και τις απειλές του στελέχους της ΝΔ Θ. Γιάνναρο εναντίον του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Στέλιου Νικητόπουλου. Η ΕΣΗΕΑ απέφυγε να συζητήσει το θέμα και η ΕΣΗΕΜΘ αρνήθηκε να το συζητήσει. 

Η καταδίκη

To Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ με αφορμή την πρόσφατη απαράδεκτη ενέργεια απόπειρας εκφοβισμού που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, από τον Θεόδωρο Γιάνναρο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην διοικητή του νοσοκομείου

«Ελπίς», εναντίον του συναδέλφου δημοσιογράφου της ΕΡΤ3, Στέλιου Νικητόπουλου εκφράζει την έντονη και κάθετη διαμαρτυρία του και υπογραμμίζει:
– Τέτοιες ενέργειες που συνίστανται σε ευθεία ανοιχτής και δημόσιας απειλής, αφορούν το σύνολο των εργαζομένων, καθώς και την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και την ελευθερία της έκφρασης.
– όλα τα γεγονότα που προστίθενται σε περιστατικά συντονισμένης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και στην ΕΡΤ, και απειλών για νέο «μαύρο» από όπου κι αν εκτοξεύονται – είναι απόπειρες εκφοβισμού και -φίμωσης της ελεύθερης δημόσιας ενημέρωσης και πρέπει να αποκρουστούν.
– οποιαδήποτε μορφή απειλής με σκοπό να χειραγωγήσει και να φιμώσει όχι μόνο τους εργαζόμενους και τα ατομικά δικαιώματά τους αλλά και την ίδια την ενημέρωση και την ελευθερία έκφρασης, βρίσκει απέναντι σύσσωμους όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *