Ο ΕΔΟΕΑΠ συγκεντρώνει on line τα στοιχεία των ασφαλισμένων του

εδοεαπ-5Ηλεκτρονική εφαρμογή για την online επικαιροποίηση των στοιχείων των ασφαλισμένων του ενεργοποίησε ήδη ο ΕΔΟΕΑΠ, καλώντας τους να ανταποκριθούν το αργότερο έως την 15ηΦεβρουαρίου 2019.

Η συμπλήρωση των στοιχείων, μέσω της εφαρμογής, είναι απαραίτητη για την εκπόνηση της αναλογιστικής μελέτης (Ν. 4498/2017 και Καταστατικό Οργανισμού ΦΕΚ 1689, τεύχος β’, 15/5/2018). Παράλληλα διευκολύνει τους ασφαλισμένους –ιδιαιτέρως τους κατοίκους εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης- καθώς δεν απαιτείται η φυσική τους παρουσία.

Η ηλεκτρονική επικαιροποίηση καλύπτει τις ανάγκες συλλογής απαραίτητων δεδομένων, συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ του Οργανισμού και των ασφαλισμένων του.

Ο ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των μελών του, επέλεξε για την πιστοποίησή τους τη χρήση κωδικών Taxisnet, λόγω της μοναδικότητάς τους ανά ασφαλισμένο.

Για να εισέλθει στην ασφαλιστική του καρτέλα, ο ασφαλισμένος επιλέγει την ενότητα ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ από την αρχική σελίδα του edoeap.gr και καλείται να συμπληρώσει τους κωδικούς του Taxisnet . Στη συνέχεια αφού δηλώσει τον ΑΜΚΑ του και το ΑΦΜ, μπορεί να συμπληρώσει ή να διορθώσει τα επιμέρους πεδία (στοιχεία αστυνομικής ταυτότητας, οικογενειακής κατάστασης, τηλέφωνα, email, διεύθυνση κ.λπ.). Ειδικότερα για το IBAN σε περίπτωση που δεν έχει δηλωθεί, θα πρέπει να επισυνάψει σχετικό συνημμένο αρχείο.

Με εξαίρεση τους συνταξιούχους, οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι θα πρέπει επιπλέον να γνωρίζουν, ώστε να το συμπληρώσουν, και το έτος της πρώτης υπαγωγής τους  σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο επικουρικής ασφάλισης. Ή, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν, το πρώτο έτος υπαγωγής τους σε κύρια ασφάλιση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *