Οι ιδιοκτήτες ραδιοφώνου ενάντια στις συλλογικές συμβάσεις!

ραδιοΑνακοίνωση της ΕΤΕΡ

Θυμηδία προκαλεί η κίνηση των ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών της Ε.Ι.Ι.Ρ.Α. να κινηθούν κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Συγκεκριμένα ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρώσει την απόφαση της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου η οποία κηρύττει τη Σ.Σ.Ε. μεταξύ Ε.Τ.Ε.Ρ. και Ε.Ι.Ι.Ρ.Α. ως γενικώς υποχρεωτική.
Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε λίγους μήνες, που καταφεύγουν οι ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο αφού πρόσφατα είχαν προσφύγει και εναντίον της εισφοράς 2% για τον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.

Αποδεικνύεται λοιπόν πως το ζητούμενο βρίσκεται στο να τους πληρώνουμε για να εργαζόμαστε αφού ούτε να μας ασφαλίζουν θέλουν, ούτε και να αμειβόμαστε αξιοπρεπώς.
Είναι φαίνεται συνηθισμένο για τους κυρίους να είναι ασυνεπείς και ανακόλουθοι. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάποιος που δεν τιμά την υπογραφή του, με την οποία συμφώνησε στους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών της ραδιοφωνίας; Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία τρία χρόνια συμφωνήθηκε δις , αρχές του 2016 και του 2018, το πλαίσιο αμοιβής και εργασίας των ηλεκτρονικών και ηχοληπτών στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τώρα όμως το θέτουν σε αμφισβήτηση προβάλλοντας ανούσια και ανυπόστατη επιχειρηματολογία.
Θα ήταν πιο ωφέλιμο για όλους μας αντί να δαπανούν υπέρογκα ποσά στα επιφανή δικηγορικά γραφεία για να καταργήσουν νομούς και να διώκουν εργαζομένους, σωματεία και συνδικαλιστές να τα επενδύσουν καταλλήλως ώστε να βελτιωθεί το ραδιοφωνικό προϊόν. Ας προσφέρουν επιτέλους στη χώρα μας σωστό επίπεδο ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Για αυτό το λόγο δεν εκμεταλλεύονται επιχειρηματικά τις δημόσιες ραδιοφωνικές άδειες; Ρητορικό το ερώτημα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *