Η “έφοδος” εκπαιδευτικών στην ΕΡΤ και η δυσανεξία της “κρατικής” ΤV

ert-ekpaideftikoiΧθές το βράδυ στη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ έγινε δυναμική παρέμβαση από εκπαιδευτικούς οι οποίοι απαίτησαν να βγουν στον αέρα και να διαβάσουν το κείμενο τους. Για ένα λεπτό έπεσε μαύρο στην οθόνη, οι εκπαιδευτικοί μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο και βγήκαν πράγματι στον αέρα. Διάβασαν το κείμενο τους στο οποίο κατήγγειλαν την ΕΡΤ και αποχώρησαν. Η διοίκηση της ΕΡΤ, ακολουθώντας την πεπατημένη των εκάστοτε διοικήσεων, διέταξε ΕΔΕ για την “εισβολή”. (παρακάτω αναρτάται η ανακοίνωση της). Το εντυπωσιακό είναι πως σε όλα τα Μέσα καταγράφεται το γεγονός και η ανακοίνωση της διοίκησης, πουθενά δεν καταγράφεται το κείμενο των εκπαιδευτικών! Μια δημοσιογράφος της ΕΡΤ, η Αλεξάνδρα Χριστακάκη είναι η μόνη που ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει, με ανάρτηση της στη σελίδα της στο fb, άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με την άποψη της. Εντυπωσιακό πως συνδικαλιστές της ΕΡΤ χαρακτήρισαν απαξιωτικά τους εκπαιδευτικούς “καταληψίες”. Προσωπική μου άποψη είναι πως οι εκπαιδευτικοί όφειλαν να καταγγείλουν από το βήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όχι μόνο την ΕΡΤ αλλά και τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια! (Το κείμενο των εκπαιδευτικών αναρτάται επίσης παρακάτω)

 

Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών  προς ενημέρωση του ελληνικού λαού

Χθες πριν από την μεγαλειώδη και συγκλονιστική απεργιακή διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, όσο και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις, προκειμένου να αποσυρθεί το επαίσχυντο νομοσχέδιο διορισμού των εκπαιδευτικών , το οποίο στην ουσία είναι νομοσχέδιο απολύσεων και εισαγωγής κριτηρίων για να διωχθούν από τη δουλειά αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι οποίοι 5, 10,15 έως και 20 χρόνια υπηρετούν το δημόσιο σχολείο, έχουμε να δηλώσουμε το εξής:

Το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ χθες, παραβαίνοντας κάθε αρχή δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δημοκρατίας, δεν παρουσίασε ούτε για ένα λεπτό τους χιλιάδες διαδηλωτών που κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας, όσο και των άλλων πόλεων, προκειμένου να απαιτήσουμε μόνιμους μαζικούς διορισμούς στη δημόσια εκπαίδευση για να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπηρετούν την τελευταία δεκαετία το δημόσιο σχολείο και προκειμένου να προασπίσουμε την πλήρη μόρφωση των παιδιών. Δεν έδειξε ούτε καν τη βία και καταστολή που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών χθές στο κέντρο της Αθήνας.
Αντίθετα το μόνο που έδειξε ήταν μεμονωμένα επεισόδια.

Αυτό που έχουμε να δηλώσουμε είναι το εξής:

Είμαστε μια γενιά που μας περισσεύουν οι μνήμες και μας λιγοστεύουν οι αυταπάτες, είμαστε μια γενιά σάρκα από την σάρκα των ανθρώπων οι οποίοι καθημερινά εργάζονται για 400, 600, 700 έως και 800 ευρώ  σε κάθε μήκος και πλάτος της χώρας..

Δευτέρα μεσημέρι 13.30 στα Προπύλαια να κατευθυνθούμε προς της Βουλή να μην ψηφιστεί , να αποσυρθεί το νομοσχέδιο των απολύσεων των χιλιάδων αναπληρωτών. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την εργασιακή ανασφάλεια και περιπλάνηση, δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την ανεργία δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από προσόντα τα οποία στην πραγματικότητα αποτελούν κριτήρια απολύσεων.

Ανακοίνωση της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ, με ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου, απαντά στις καταγγελίες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εισέβαλαν στο στούντιο την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων όσον αφορά την κάλυψη των κινητοποίησης και των επεισοδίων.

Επισημαίνει ότι η είσοδος των εκπαιδευτικών με το τρόπο αυτό ήταν «απολύτως αδικαιολόγητη»

Το πλήρες κείμενο του Γραφείου Τύπου της ΕΡΤ αναφέρει τα εξής:

Η ΕΡΤ, η ελληνική δημόσια τηλεόραση, από δημοκρατικό καθήκον και από καθήκον ελεύθερης και πλουραλιστικής ενημέρωσης, προβάλλει πάντοτε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τις κινητοποιήσεις τους. Η ΕΡΤ πρόβαλε στις 11.1.2019, ζωντανά, την πορεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τα Προπύλαια, και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 1 πρόβαλε βίντεο με τα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες τους και ρεπορτάζ από την πορεία τους. Το ίδιο βίντεο προβλήθηκε και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ 2 και της ΕΡΤ 3.

Σήμερα, κατά την διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ εισέβαλε ομάδα εκπαιδευτικών με σκοπό να καταλάβει το στούντιο και να διακόψει το δελτίο ειδήσεων. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ υπερασπίστηκαν αποτελεσματικά την ελεύθερη δημόσια τηλεόραση και απέτρεψαν την εισβολή αυτή.

Η ΕΡΤ τους διέθεσε άλλο χώρο από τον οποίο διατύπωσαν όσα είχαν να πουν, τα οποία και προβλήθηκαν ζωντανά, όπως και η διαδήλωσή τους στα Προπύλαια την Παρασκευή το μεσημέρι. Μετά από αυτό οι εισβολείς έφυγαν.

Η εισβολή ήταν απολύτως αδικαιολόγητη. Μπορούσε να είναι πλήγμα για την δημόσια τηλεόραση και την ΕΡΤ και δεν προσέθεσε απολύτως τίποτε στην ενημέρωση για τα αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Η διοίκηση της ΕΡΤ συγχαίρει τους εργαζόμενούς της, που, όπως και σε άλλες μαύρες εποχές, υπερασπίσθηκαν το κύρος και την τιμή της ελεύθερης δημόσιας τηλεόρασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *