Οι φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν: Η ΝΕΡΙΤ τους απέκλεισε από τη Eurovision

lolosEurovision

Φωτο: Μάριος Λώλος, έξω από το σόου διαδήλωση των εργαζομένων του Μετρόπολις

Η EUROVISION ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) καταγγέλλει την αντισυνταγματική, παράνομη και αντιδεοντολογική στάση των υπεύθυνων του MAD TV του Ανδρέα Κουρή και της ΝΕΡΙΤ, οι οποίοι απέκλεισαν αυθαίρετα τους φωτορεπόρτερ από την κάλυψη του ελληνικού τελικού της Eurovision.

Είναι απαράδεκτη η παραβίαση της ελευθερίας του τύπου από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, σε συνεργασία με τους ιδιώτες διοργανωτές της εκδήλωσης.

Είναι αδιάντροπη η άσκηση αθέμιτου ανταγωνισμού, σε βάρος των φωτορεπόρτερ, μέσω της δωρεάν διανομής δελτίων τύπου με φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Είναι ουτοπικό να περιμένουμε τήρηση της νομιμότητας και της δεοντολογίας από την επονείδιστη ΝΕΡΙΤ και έναν υπόδικο επιχειρηματία, ο οποίος συνεχίζει απρόσκοπτα τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες χωρίς να έχει εξοφλήσει τις οφειλές του ούτε προς τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis ούτε προς το Δημόσιο;

Η ΕΦΕ συνεχίζει να υπερασπίζεται την ελευθερία του τύπου, το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και το δικαίωμα των φωτορεπόρτερ να ζουν αξιοπρεπώς μέσα από την εργασία τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΦΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *