Λογόκριναν την είδηση στην Αυστραλία, την έκαναν γνωστή σε όλο τον κόσμο!

Τζωρτζ ΠελΗ πρωτοφανής στα δικαστικά αλλά και δημοσιογραφικά χρονικά λογοκρισία, να απαγορευθεί κάθε αναφορά σε υπόθεση, όνομα, κατηγορία, κ.λ.π καταδικασμένου στην Αυστραλία, είχε -όπως συνήθως συμβαίνει-διαφορετικό αποτέλεσμα. Γράψαμε για την αντίδραση των δημοσιογράφων στην Αυστραλία μέσω της αντίδρασης του Αλέκου Μάρκελλου, το εντυπωσιακό είναι πως η εν λόγω ανάρτηση δεν μπορεί να φύγει ως link ούτε στο facebook! Είναι όμως δυνατή η αναπαραγωγή της μέσω της Ουάσινγκτον Πόστ η μόνη εφημερίδα που έδωσε αρχικά την είδηση για την καταδίκη του Ν3 στην ιεραρχία του Βατικανού, Αυστραλού Τζώρτζ Πέλ για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.(Στη φωτογραφία το σχόλιο για το πόσο ισχυρός ήταν ο Καρδινάλιος από δημοσίευμα του Γκάρντιαν)

Australian court convicts once-powerful Vatican official on sex-abuse-related charges

Cardinal George Pell walks to a car in Melbourne on Monday. (William West/AFP/Getty Images)

Cardinal George Pell has been found guilty in Australia of charges related to sexual abuse, according to two people familiar with the case and other media reports, becoming the highest-ranking Vatican official to face such a conviction.

The conviction provides one of the clearest examples of how the sexual abuse scandal has eroded the church’s credibility while ensnaring figures in the upper echelons of power. Pell, who has categorically declared his innocence, had taken a leave of absence from the Vatican’s third- most-powerful position, as the economy minister, to fight the charges.

The Vatican on Wednesday did not address the explosive case, but it did announce that in October Pope Francis had removed Pell from his advisory group known as the Council of Cardinals, along with a Chilean cardinal, Francisco Javier Errázuriz Ossa, who is accused of covering up for abusive priests. (A third cleric — Congolese Cardinal Laurent Monsengwo Pasinya — was also removed from the council but has no known connections to abuse and recently retired from his position as the archbishop of Kinshasa.)

To αυστραλιανό εφετείο εξέτασε την περασμένη Πέμπτη καταδίκη εναντίον του ανώτερου Ρωμαίου Καθολικού κληρικού που βρέθηκε ποτέ ένοχος για την κάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
Ο δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Νέας Νότιας Ουαλίας Roy Ellis βρήκε ότι υπάρχει εύλογη αμφιβολία εάν ο 68χρονος κληρικός είχε διαπράξει το έγκλημα, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση έως και δύο χρόνια.
Ο Γουίλσον έχει υπηρετήσει σχεδόν τέσσερις μήνες ποινής φυλάκισης ενός έτους στο σπίτι της αδελφής του έξω από το Newcastle. Θα έπρεπε να γίνει δεκτός μετά από έξι μήνες.

Επίσης, ο δικαστής απέρριψε την άσκηση προσφυγής κατά της επιείκειας της ποινής.

Ο Wilson είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την απόφαση μέσω ενός τηλεοπτικού συνδέσμου από απομακρυσμένο χώρο, ώστε να αποφύγει τις κάμερες μέσων στο Newcastle Court.

Ο Wilson διατήρησε πάντα την αθωότητά του και μετά την καταδίκη του αρχικά αρνήθηκε να ζητήσει την παραίτησή του μέχρι να εξαντλήσει τις επιλογές του. Αλλά εγκατέλειψε τον Ιούλιο μετά τον τότε πρωθυπουργό Malcolm Turnbull κάλεσε το Βατικανό να ενεργήσει.

Αντιπρόσωπος διαχειριστή της Αρχιεπισκοπής Αδελαΐδας Philip Marshall – αντικατάσταση του Wilson – είπε ότι η εκκλησία σημείωσε την κρίση και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας που ήταν μακρά και επώδυνη για όλους τους ενδιαφερόμενους.

“Πρέπει τώρα να εξετάσουμε τις συνέπειες αυτού του αποτελέσματος”, δήλωσε ο Μάρσαλ σε δήλωση.

“Οι επιζώντες της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και των οικογενειών τους βρίσκονται στις σκέψεις και τις προσευχές μας και η Αρχιεπισκοπή παραμένει προσηλωμένη στην παροχή των ασφαλέστερων δυνατών περιβαλλόντων για τα παιδιά και τους ευάλωτους ανθρώπους που φροντίζουν”, πρόσθεσε.

Η εισαγγελία είπε ότι ο Wilson ειπώθηκε από δύο αγόρια βωμού το 1976 ότι είχαν κακοποιηθεί από τον παιδεραστή ιερέα James Fletcher, αλλά δεν έκανε τίποτα γι ‘αυτό. Υποστηρίχθηκε ότι στη συνέχεια απέτυχε να πάει στην αστυνομία αφού ο Fletcher συνελήφθη το 2004 επειδή κακοποίησε ένα άλλο αγόρι.

Ένα από τα δύο θύματα αγόρια βωμό, Peter Creigh, ήταν σε δάκρυα μετά την απόφαση του δικαστή. Ήταν πολύ αναστατωμένος να σχολιάσει έξω από το δικαστήριο. Ο Creigh συμφώνησε προηγουμένως να αναγνωριστεί στα μέσα ενημέρωσης ως θύμα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ένα άλλο από τα θύματα του Fletcher που δεν συμμετείχε στην κατηγορία εναντίον του Wilson, Peter Gogarty, δήλωσε ότι η Καθολική Εκκλησία δεν έδειξε καμία πραγματική συγνώμη για την κακομεταχείριση των παιδιών από τους κληρικούς.

“Είμαι πολύ απογοητευμένος όπως θα περίμενε κανείς. Είμαι απογοητευμένος σε προσωπικό επίπεδο … αλλά το πιο σημαντικό, είμαι πολύ απογοητευμένος για τους άλλους, καλό, ειλικρινείς, αξιόπιστους ανθρώπους », δήλωσε ο Gogarty στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο, αναφερόμενο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *