Το Ισραήλ επιτέθηκε εναντίον της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων στη Ραμάλα

ΔΟΔ-17-11Επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων εναντίον της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων! Όπως κατήγγειλε η ΔΟΔ στον ΟΗΕ και την ΟΥΝΕΣΚΟ, στις 17 Νοέμβρη ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν με δακρυγόνα εναντίον της ηγεσίας της δημοσιογραφικής ομοσπονδίας που συνεδρίαζε στις 17 Νοέμβρη στη Ραμάλα ζητώντας την αναγνώριση της ελεύθερης διέλευσης των Παλαιστινίων δημοσιογράφων. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής ενώ τα άλλα μέλη της παρουσίασαν έντονα σημεία πνιγμού.

Η ΔΟΔ σημειώνει στην καταγγελία της πως μετά από τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, ακολούθησε ειρηνική πορεία των στελεχών της Διεθνούς Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή Παλαιστινίων δημοσιογράφων. Εκατό μέτρα πριν το σημείο εισόδου στην Ιερουσαλήμ ο ισραηλινός στρατός χωρίς καμία προειδοποίηση, έριξε 10 χειροβομβίδες δακρυγόνων με αποτελέσμα τον τραυματισμό ενός στελέχους της ΔΟΔ. Η πορεία επέστρεψε στη Ραμάλα.

Η ΔΟΔ διαμαρτύρεται έντονα για την επίθεση, ζητά απαντήσεις από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και απατεί να αναγνωριστεί η διεθνής δημοσιογραφική ταυτότητα, η οποία έχει ήδη αναγνωριστεί σε 145 κράτη του κόσμου αλλά το Ισραήλ αρνείται να αναγνωρίσει.

Περισσότερα εδώ: https://www.ifj.org/media-centre/news/detail/category/press-releases/article/ifj-demands-answer-after-israeli-attack-on-leaders.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *