Κάτι αντεργατικό τρέχει στου Φιλιππάκη!

φιλιππάκης-3Αναδημοσίευση από το blog του Μετώπου για τη Ανατροπή στα ΜΜΕ”

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο συγκρότημα του Γιάννη Φιλιππάκη είναι σοβαρά αλλά παραμένουν άγνωστα καθώς στην εφημερίδα της “Δημοκρατίας” δεν υπάρχει εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ. Η τελευταία απόπειρα του εκδότη να βρει …δικό του άνθρωπο να βάλει υποψηφιότητα δεν πέτυχε…Εδώ και μήνες λοιπόν, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του συγκροτήματος της “Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ” να ενταχθεί στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, έχει αρχίσει η αντεργατική επίθεση. Όχι ότι έχουν μείνει δικαιώματα στουτς εργαζόμενους αλλά ο εκδότης πάντα ισχυρίζεται πως δεν έχει δάνεια, στηρίζεται μόνο στις δικές του δυνάμεις, τον ζηλεύουν οι άλλοι εκδότες και τον πολεμάνε, κ.λ.π., κ.λ.π.

Παρά λοιπόν τις γραπτές διαβεβαιώσεις του προς του εργαζόμενους του ότι η ένταξη στο καθεστώς του εξωδικαστικού συμβιβασμού δεν σημαίνει “σε καμία περίπτωση” πως θα πειραχθούν οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις, η διοίκηση-τα στελέχη του Γιάννη Φιλιππάκη έχουν αρχίσει ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα.

Από όσα έχουν τεθεί υπόψη του συνδικαλιστικού σχήματος της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή”, έγιναν ήδη απολύσεις εργαζομένων από όλα τα τμήματα. Το σοβαρότερο είναι ότι “διαλύθηκε” το αθλητικό τμήμα της “Δημοκρατίας”, ουσιαστικά οι συντάκτες του μεταφέρθηκαν (λες και είναι εμπορεύματα) σε άλλο κτίριο, απέναντι από την εφημερίδα, εκεί που με τρίτη εταιρεία ο Γ. Φιλιππάκης εκδίδει το Live sports. Έχει και άλλη εταιρεια, τη Selena με την οποία εκδίδει τις στοιχηματικές εκδόσεις.Επίσης εδώ και ενάμιση μήνα τα στελέχη του εκδότη δίνουν εντολές να πάρουν τις άδειες τους οι δημοσιογράφοι. Κι όσοι πρέπει να επιστρέψουν ή επιστρέφουν με μείωση μισθού κατά 40%-50% ή δεν επιστρέφουν καν στην εφημερίδα. Ένας ακόμη κομψός τρόπος απόλυσης.Για όλα τα παραπάνω η ΕΣΗΕΑ δείχνει να …κοιμάται τον ύπνο του δικαίου συνδικαλιστή. Η “Πρωτοβουλία για την ανατροπή” έχει καταθέσει έγγραφο με το οποίο ζητήθηκε να γίνει συζήτηση και παρέμβαση για το θέμα αυτό. Φυσικά και δεν συζητήθηκε ποτέ (το γιατί σε άλλη ανάρτηση μιας και άπτεται του συνδικαλιστικού ευτελισμού οργάνων και δράσης).
Την ίδια ώρα πληθαίνουν φήμες για τις νέες εμπορικές συμφωνίες του εκδότη Γιάννη Φλιππάκη, για τις κινήσεις των αφανών επενδυτών του να αποκτήσουν μεγαλύτερη πρόσβαση στο συγκρότημα, για τις βλέψεις του εκδότη να αγοράσει νέα εφημερίδα ή για την κατοχύρωση τίτλου παραπλήσιου της “Απογευματινής” για να χτυήσει τη “Νέα Απογευματινή” που ετοιμάζει να βγάλει ο Χρ. Μουλίνος με στήριξη-όπως φημολογείται- της ακροδεξιάς της Ν.Δ.Οι λιγοστοί πλέον εργαζόμενοι σε “Δημοκρατία” και “Εσπρέσσο” έχουν 5 μήνες απλήρωτοι και το χαρτί που τους εστάλη με mail να μην ανησυχούν που ο εκδότης θα ρυθμίσει τα χρέη του σε προμηθευτές, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, έχει την ισχύ για την πλήρη αναξιοπιστία των δεσμεύσεων του.
Η παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, έστω κι αν δεν υπάρχει εκπρόσωπος στην εφημερίδα, είναι πλέον  επιβεβλημένη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *