Ο Βαγγέλης (Μαρινάκης) είναι πονηρός!

 διότι οι τρεις «αχυράνθρωποι» του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον «Βήμα FM» είναι και οι προταθέντες από την Alpha Bank και ήδη προσωρινή διοίκηση του MEGA CHANNEL!!!

Οι τρεις «αχυράνθρωποι» του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον «Βήμα FM» είναι και οι προταθέντες από την Alpha Bank και ήδη προσωρινή διοίκηση του MEGA CHANNEL!

Η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ για τη χθεσινή δίκη επί της αίτησης της εταιρείας Μαρινάκη να πτωχεύσει το Βήμα FM, τον οποίο πήρε με τις ευλογίες όλων με υποτιθέμενη ελπίδα της διατήρησης θέσεων εργασίας…Όσο για τους …μόνιμα απώντες που γράφουν οι συνάδελφοι τεχνικοί, καταλαβαίνουμε πως το “καρφί” πάει στην ΕΣΗΕΑ η οποία χθές ήταν απούσα για να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.

Εκδικάστηκε, χθες 12/11/2018, στο Πρωτοδικείο Αθήνας η αίτηση της ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη, για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM Α.Ε.» με σκοπό να την οδηγήσει σε παύση πληρωμών.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης που προαναφέραμε είναι ο ίδιος που κατέθεσε τα 3.500.000€ ως εγγυητική επιστολή για να πάρει την περιβόητη 6η τηλεοπτική άδεια. Δεν πρόκειται για διαβολική σύμπτωση ονοματεπωνύμου, εδώ ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Οι αιτιάσεις των δικηγόρων του, συνεπικουρούμενες από το γνωστό μέχρι πρότινος δικηγόρο του ΔΟΛ, κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος κατά τη διάρκεια της δίωρης διαδικασίας. Παρά την αντιδικία με εμάς, τους εργαζόμενους και το Δημόσιο, δεν κατόρθωσαν να εμφανίσουν κάποιον μάρτυρα. Χωρίς όρκο κατέθεσε με πρότασή τους μέλος του ΔΣ της εταιρείας την ίδια στιγμή που η αίτησή τους στρέφεται κατά του συγκεκριμένου Δ.Σ. άρα και κατά του ίδιου !!! Προκαλεί θυμηδία όμως και η δήλωσή τους πως δεν μπορεί η ALTER EGO, που κατέχει το 99,75% των μετοχών της «ΒΗΜΑ FM», να «εντοπίσει»  τον εκπρόσωπο του υπόλοιπου 0,25% των μετοχών για να συγκαλέσουν γενική συνέλευση. Η εταιρεία λέγεται «PETRIE INVESTMENTS LTD» είναι συμφερόντων Βίκτωρα Ρέστη και τους εκπροσώπους-της τους βρήκαμε μέσα σε πέντε λεπτά…λέγεται internet

Ο καταχρηστικός σκοπός της ALTER EGO είναι να φορτώσει όλες τις ευθύνες στο Σταύρο Ψυχάρη και στο γιο του Παναγιώτη, ενώ από τις 10/8/2017 δεν έχουν καμία ουσιαστική σχέση με το «ΒΗΜΑ FM» αφού η εταιρεία έχει περιέλθει στο Βαγγέλη Μαρινάκη. Παράλληλα επιδιώκει, μη νόμιμα, να δοθεί εντολή από το δικαστήριο (και όχι από τη γενική συνέλευση της εταιρείας που είναι η μόνη αρμόδια) στην προσωρινή διοίκηση που θέλει να διοριστεί και να καταθέσει δήλωση πτώχευσης της εταιρείας εξασφαλίζοντας τη μηδενική ευθύνη έναντι του Δημοσίου, του ΕΦΚΑ και των εργαζομένων. Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη «ούτε γάτα ούτε ζημιά» και τη ζημία να την υποστούν ολόκληρη οι εργαζόμενοι, ο ΕΦΚΑ, το Δημόσιο και κατ’ επέκταση ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

Παρεμπιπτόντως, στην υπόθεση παρατηρείται το φαινόμενο της συνάντησης των “μεγάλων πνευμάτων”, διότι οι τρεις «αχυράνθρωποι» του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον «Βήμα FM» είναι και οι προταθέντες από την Alpha Bank και ήδη προσωρινή διοίκηση του MEGA CHANNEL!!! Με πλούσιο παρελθόν και σε Δ.Σ. διαφόρων πτωχευμένων εταιρειών.

Κοροϊδία και ξεδιαντροπιά σε όλο της το μεγαλείο. Σε οποιαδήποτε  ευνομούμενη χώρα θα είχε επέμβει Εισαγγελέας για να προστατέψει τα συμφέροντα του Δημοσίου, των Ασφαλιστικών Ταμείων αλλά και των εργαζομένων.

Εμείς καταδείξαμε, τεκμηριωμένα, την παράνομη, δόλια και παρελκυστική συμπεριφορά του μεγαλομετόχου Βαγγέλη Μαρινάκη (οι μετοχές της ALTER EGO είναι ονομαστικές και του ανήκουν 100%), που μέχρι και ιστοσελίδα με το ονοματεπώνυμό του έφτιαξε, αυτός ο «μεγιστάνας» των media, για να ανεβάζει τις ειδήσεις της «επιχειρηματικής του δραστηριότητας» όπου αυτοπαρουσιάζεται σαν  «αυτοδημιούργητος», «χαρισματικός» και «ακριβοδίκαιος» επιχειρηματίας. Ας ρωτήσουν καλύτερα τους εργαζόμενους του MEGA, του Βήμα fm καθώς και των απολυμένων αλλά και των εργαζόμενων στα Νέα, το Βήμα, το in.gr, το πρακτορείο διανομής τύπου κλπ.

Στη δίκη έδωσαν το παρόν το Ελληνικό Δημόσιο με παρέμβαση κατά της αιτούσας ALTER EGO, η Ομοσπονδία μας η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Πρόεδρός της Π. Καλφαγιάννης, ενώ μάρτυρας μας ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Γ. Μυλωνάς, τους οποίους και ευχαριστούμε για την θερμή και συνεχή υποστήριξή τους όποτε και εάν τους ζητηθεί. Τέλος ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Νομικό μας Σύμβουλο Δημήτρη Καραμήτσα. Για τους μόνιμα απόντες ας γράψει η Ιστορία…

Αναμένοντας τη δικαστική απόφαση να τονίσουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση των συναδέλφων μας.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να τιμωρήσει άμεσα και αποφασιστικά τέτοιες καταχρηστικές και παράνομες συμπεριφορές, σαν του Βαγγέλη Μαρινάκη, που δείχνουν πως «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας». 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *